Marita Rantanen fokuserar på möjligheterna

Missade ni teveprogrammet om Marita Rantanen-Persson  som aldrig låtit sig hindras av sin dövblindhet? Då har ni chansen att se det här. Malou von Siwers bjöd in Marita Rantanen och hennes mamma Gun Bergström till Malou efter tio. Det blev ett spännande program om en kvinna som aldrig låtit sig hindras av sin funktionsnedsättning.

— I tonåren hade jag en kortare period när jag kände att ingen ville ha mig, säger Marita Rantanen i programmet.

—  I dag har jag mer problem med benen. Det är som om det är fel på signalerna från hjärnan till foten, jag kan inte styra riktigt. Hästen får vara mina ben i dag.

En annan stor svårighet är att få rätt stöd och hjälp av samhället.

Se också professorn i neurovetenskap Håkan Olausson, förklara varför känseln är så viktig.

— Vi kan blunda, hålla för öronen, men inte stänga av hudkänseln. Därför har vi så svårt att föreställa oss ett liv utan känsel, säger han.