Sakkunniga medicinska frågor

Att få en korrekt diagnos och därmed få veta orsaken till sin dövblindhet är viktig. Det kan ibland innebära möjlighet till behandling eller vetskap om prognos. Att utreda dövblindhet är därför viktigt och många diagnoser är ovanliga. Nkcdb har två medicinskt sakkunniga anlitade vars uppgift är att ge råd, stöd och vägledning till framför allt yrkesverksamma inom hälso- och sjukvården som i sitt arbete möter patienter med dövblindhet.  Våra två läkare har lång erfarenhet av och spetskompetens kring hörsel, syn och kombinerad syn- och hörselnedsättning eller dövblindhet.

Ta gärna första kontakten med oss via e-post: medicinskt@nkcdb.se. Välkommen med din fråga!

Porträttfoto i färg på Karin Stenfeldt i rostbrun tröja. Karin har ljust uppsatt hår och bär glasögon med bruna bågar.

Karin Stenfeldt, läkare

Karin Stenfeldt, med. dr och specialistläkare i hörsel- och balansrubbningar, är sakkunnig i medicinska frågor på Nkcdb. Hon arbetar som överläkare vid Öron- näs- och halskliniken vid Skånes universitetssjukhus i Lund. Karin arbetar nationellt med hörselfrågor genom sin yrkesförening. Hennes forskning berör hörselscreening av barn och hörselgenetik.

Porträttfoto i färg på Ulrika Kjellström. Ulrika har långt utsläppt ljusbrunt hår och bär glasögon med blå bågar. Hon har en svart polotröja under en grå v-ringad tröja och ett halsband med en silverberlock runt halsen.

Ulrika Kjellström, läkare

Ulrika Kjellström är med. dr, överläkare och docent vid ögonkliniken på Skånes Universitetssjukhus i Lund, där hon arbetar kliniskt med barnögonsjukdomar och ärftliga näthinnesjukdomar. Hon har även en roll som projektledare för klinisk forskning kring familjer med ärftliga näthinnesjukdomar. Utöver rollen som sakkunnig i medicinska frågor på Nkcdb är Ulrika verksam i Svenska RP-föreningens medicinska och vetenskapliga råd.